نشر دانش و فناوری های نوین راهی برای ارتقاء کشاورزی دانش بنیان
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: باید دانش فنی در کنار تمام مولفه های تولید قرار گیرد تا با افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع شاهد افزایش تولید و ایجاد امنیت غذایی باشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در اولین جلسه شورای تات سال۱۴۰۴ که در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، گفت: دانش فنی باید در کنار تمام مولفه های تولید قرار گیرد تا با افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع شاهد افزایش تولید و ایجاد امنیت غذایی و فعالیت هایی با مزایای رقابتی باشیم.
این جلسه با هدف بررسی راهکارهای عملی برای شتاب دهی به ترویج دانش و فناری در بخش کشاورزی استان لرستان، اقدامات عملی انجام شده یا پیش بینی در ارتباط با بالا بردن راندمان مصرف آب، بررسی چالش ها و پیشنهادات لازم جهت جایگزینی کشت گیاهان اقتصادی در ارضی کم بازده، بررسی وضعیت جذب یک درصد اعتبارات پژوهشی دستگاههای ذیربط جهاد کشاورزی، بررسی وضع موجود تعاونی های تولید استان و راهکارهای بهبود وضعیت موجود، ارائه گزارش در ارتباط با وضعیت پایش سن و زنگ مزارع و توصیه لازم جهت تغذیه در مرحله داشت انجام شد.
وی تفاوت میزان بهره وری کشاورزان نمونه با متوسط میانگین بهره وری کشور را ناشی از افزایش ضریب نفوذ دانش در کشاورزی دانست و گفت: در کنار یافته های نوین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، شبکه نظام نوآوری با رویکردی جدید در راستای انتقال دانش در نظر گرفته شود و باید از این سرمایه های ملی حمایت کرد.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی با تاکید بر مسئله یابی و پیدا کردن چالش های بخش کشاورزی گفت: با رویکردهای جدید از جمله راهحلیابی و مسئلهگشایی و درنهایت ارائه راهحلهای نوین و نوآورانه که بتوانیم به افزایش تولید و بهرهوری در استان کمک کنیم.
به گفته وی؛ در حال حاضر این ظرفیت در سازمان تات به عنوان متولی امر وجود دارد که تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان در تحقیقات مشارکتی با جهاد کشاورزی استان و مراکز تحقیقاتی شرکت کنند و مزرعه خود را برای تحقیقات مختلف در اختیار قرار دهند تا بخشی از مشکلات رفع شود.